середа, 07 серпня 2013 14:41

Нелегітимну Київраду хочуть "крутити" до виборів президента - Меліхова

Нелегітимну Київраду хочуть "крутити" до виборів президента - Меліхова
Фото: www.svidomo.org

Спекулюючи потребами бюджетників та будівельників столиці, голова КМДА Олександр Попов хоче продовжувати повноваження нелегітимної Київської міської Ради до президентських виборів у 2015 році.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала голова фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Невідомо чи відбудеться позачергове засідання Київради 19 серпня. Адже зараз період відпусток, а депутати працюють на громадських засадах. Це - під питанням. Однак ми прийняли однозначне рішення не брати участь у голосуваннях нелегітимної Київради. Як діятимемо, щоб зупинити антизаконне проведення сесії, прийматимемо рішення на рівні керівництва партії, будемо радитися із іншими опозиційними політичними партіями", -  сказала вона.

Меліхова заявила, що на початку вересня Верховна Рада України повинна одним із перших рішень призначити вибори у міського голови столиці та депутатів Київради. Поки цього не сталося, наголошує депутат, з допомогою спекуляцій Партія регіонів намагається продовжити незаконну діяльність ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова КМДА Попов пішов у відпустку до 17 серпня

"Для того, щоб легітимізувати Київраду, запустити її після того як термін закінчився 2 червня, придумують різні соціально важливі питання. Хочуть крутити Київраду до безкінечності, до виборів президента, або й після них. Перший привід знайшли — терміновий розподіл субвенції із загальнодержавного бюджету. Утім робити це зараз немає потреби. Навіть, якщо це рішення приймемо за два місяці, будівельники не зупиняться. Вони дуже добре заробляють, тому продовжать будувати за свої гроші. Потім ці кошти їм повернуть із бюджету Києва. Друге — підсунули голосування за надбавки бюджетникам. Ці надбавки були застосовані ще у 2007 році з ініціативи фракції "Батьківщини".  Але з приходом Попова їх перестали включати до бюджету. Прийняли його ще на початку року, тоді надбавки не включили. Зрештою, вони нікуди не дінуться. Якщо є фонд економії, то їх можна розподілити і пізніше. Якщо сьогодні надбавка - сто гривень, завтра буде більша економія і вона сягне 200. Від цього ніхто не постраждає, якщо чиновники не покладуть гроші до своїх кишень", - наголосила Меліхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова "БЮТ-Батьківщина" у Київраді: ми зриватиме сесію 19 серпня

Нагадаємо, активісти партій "Свобода" та "Батьківщина" мають намір блокувати засідання Київської міськради, проведення якої заплановано на 19 серпня. Наполягають — після 2 червня депутати не мають права працювати, адже термін їхніх повноважень закінчився.

Зараз ви читаєте новину «Нелегітимну Київраду хочуть "крутити" до виборів президента - Меліхова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі