четвер, 28 липня 2022 22:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Деякі західні країни вже заговорили про переговори з РФ - Кулеба назвав причину

Деякі західні країни вже заговорили про переговори з РФ - Кулеба назвав причину
Кулеба розповів про бажання деяких партнерів вести переговори з РФ. Фото: AP

Деякі західні країни заговорили про переговори з Росією, щоб пом'якшити ситуацію перед зимою, яка може виникнути внаслідок припинення постачання газу з Росії.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова українського МЗС Дмитро Кулеба. Він наголосив, що їхні сподівання на конструктивну поведінку країни-агресорки помилкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через дії Росії рекордно зросла ціна газу у ЄС

"Під приводом бажання пом'якшити ситуацію перед зимою, у деяких партнерів починається "зуд" на тему переговорів з РФ. Але ми спокійно роз'яснюємо їм, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності" - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, між Україною та Росією зараз не ведуться переговори щодо припинення війни.

Країни Європейського Союзу вже погодили надзвичайний план щодо скорочення споживання газу. У вівторок, 26 липня, його затвердили більшістю голосів на спеціальній зустрічі міністрів енергетики країн ЄС у Брюсселі.

Мета нового плану – знизити ризики, які можуть виникнути внаслідок повного припинення постачання газу з Росії.

Передбачається скорочення національного споживання газу в період з 1 серпня 2022-го до 31 березня 2023 року на 15% за допомогою заходів на свій вибір.

Зараз ви читаєте новину «Деякі західні країни вже заговорили про переговори з РФ - Кулеба назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі