четвер, 20 травня 2021 13:29

Не вбиватимуть. Зеленський хоче створити реєстр олігархів

Не вбиватимуть. Зеленський хоче створити реєстр олігархів
У законі про деолігархізацію планують заборонити топам влади зустрічатися з олігархами не публічно, каже президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував створення в Україні реєстру олігархів. Він почне діяти після того, як Верховна Рада ухвалить закон про деолігархізацію. Ті, хто потраплять у реєстр, втратять частину своїх активів. Про це глава держави заявив під час пресконференції.

У законі про деолігархізацію планують заборонити топам влади зустрічатися з олігархами непублічно. Про деталі зустрічей потрібно буде звітувати.

"Головний зміст і філософія цього закону – це моя філософія, моя ідея. Цього закону досі немає, бо ми детально підходимо до кожної норми. Закон майже на 100 відсотків готовий. Думаю, що він з'явиться наступного тижня. Суть – ми не хочемо вбити великий бізнес, але ми точно вбиваємо поняття зміст і вплив олігархічної системи в нашій країні. Впливу на масмедіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути. Але якщо це буде, ці люди отримають квиток під назвою "олігархи". Вони з'являться в спеціальному реєстрі. Тоді цей великий бізнес може втратити велику частину активів за кордоном", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епоха Медведчука закінчується - Зеленський

Влада не планує заганяти великий бізнес у глухий кут. Ті, хто підпадатиме під поняття "олігарх" зможуть легалізуватися і працювати за законом, заявив президент:

"Ніхто нікого не вбиває. Усі хочуть, щоб великий бізнес залишався. Були великими платниками податків. Щоб вони могли збільшувати кількість робочих місць. Це моя філософія. І жорстка позиція. У них є вибір – залишитися і це все робити. Тоді з'являться у реєстрі, підпадуть під ту чи іншу категорію санкцій. Згідно з законом можуть позбавитися всього цього впливу. Ми їм покажемо, яким чином. Глухого кута не буде. Це нормальний закон, який поважає великий бізнес".

В Україні під категорію "олігарх" підпадає 13 осіб. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Один із них нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук, заявляв президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Не вбиватимуть. Зеленський хоче створити реєстр олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі