пʼятниця, 07 травня 2021 06:33

"Не пройде без наслідків" - США заявили про свої дії в разі нападу Росії на Україну

"Не пройде без наслідків" - США заявили про свої дії в разі нападу Росії на Україну
В США окреслили дії з приводу нападу Росії на Україну. Фото: Укрінформ

США сподіваються, що Росія не піде на повномасштабний напад на Україну. Інакше РФ без наслідків не залишиться.

Штати дали Москві зрозуміти, що дуже уважно стежать за ситуацією. І якщо Росія зробить якісь дії, "це не пройде без наслідків", в інтерв'ю Радіо Свобода сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Найголовніше, що можна зробити (і ми робимо) - це переконатися, що цього не станеться, що Росія не прийме це дуже невдале рішення - зробити новий акт агресії або іншу необдуману дію щодо України. Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил, тому ми тісно співпрацюємо з усіма нашими головними партнерами в світі - зокрема, НАТО і ЄС. Це питання - знаходиться у фокусі нас усіх", - сказав Блінкен.

США хотіли б мати стабільні і передбачувані відносини з Росією, але зараз все залежить від того, чи має таке бажання РФ, що вона робить і чого не робить.

"Як я вже сказав, ми налаштовані рішуче щодо того, що будуть наслідки в різних сферах. Але скажу ще таке, це важливо: ми хотіли б мати більш стабільні і передбачувані відносини з Росією. Президент Байден ясно про це сказав президентові Путіну. Але не менш важливо - і в цьому ми теж були доволі конкретні - якщо Росія продовжує робити необдумані, агресивні кроки або щодо України, або щодо інших наших партнерів, ми відповімо. Чи не з метою ескалації, не тому, що нам потрібен конфлікт, а тому, що такі дії не можуть залишатися без відповіді, не можуть бути безкарними. Тому очевидно, що будуть наслідки", - сказав держсекретар.

Одночасно США тісно співпрацюють з партнерами в Україні, "щоб упевнитися, що вони мають все необхідне для того, щоб захистити Україну, її територію і її народ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція в Україні роз'їдає демократію - Блінкен

Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки розглянуть запит України про надання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «"Не пройде без наслідків" - США заявили про свої дії в разі нападу Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі