понеділок, 02 жовтня 2017 10:59

"Не треба сценарію Іраку" - привідкрили завісу закону про реінтеграцію Донбасу

"Не треба сценарію Іраку" - привідкрили завісу закону про реінтеграцію Донбасу
Закон про реінтеграцію Донбасу передбачатиме зміну адміністративної вертикалі. Фото: Reuters

Закон про реінтеграцію Донбасу передбачатиме зміну адміністративної вертикалі, зважаючи на військову агресію Росії, а не проведення АТО.

Про це заявила представник України у контактній групі Ольга Айвазовська в ефірі "112.Україна".

"У мене є інформація, що на цьому тижні він (законопроект. - Gazeta.ua) повинен бути зареєстрований", - сказала вона.

"Бачила проміжний текст. Не потрібно завищувати очікування до цього документу.

Це короткий документ, у якому скоріше фіксується та ситуація, яка є сьогодні. Частково змінюється адміністративна вертикаль, зважаючи на військову агресію, а не Антитерористичну операцію (що потрібно якнайшвидше визнавати)", - розповіла Айвазовська.

"Частково це стосуватимуться особливого порядку місцевого самоврядування. Можливо, там буде норма, яка стосується запрошення миротворців до України. Тому що держава є суверенною і без її запрошення активних дій щодо надсилання місії сюди бути не може. Бо тоді це окупація і буде сценарій Іраку. Ми точно не хотіли би такого для України", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обіцяє перемогу найближчим часом

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «"Не треба сценарію Іраку" - привідкрили завісу закону про реінтеграцію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі