понеділок, 28 грудня 2020 14:33

НАЗК виявило низку порушень у партії Пальчевського

НАЗК виявило низку порушень у партії Пальчевського
На місцевих виборах борди з Пальчевським були масово розвішані по містах.

Національне агентство з питань запобігання корупції при перевірці фінансового звіту партії "Перемога Пальчевського" виявило низку порушень, повідомляє рух "Чесно".

Під час звірки внесків та даних про офіційні доходи донорів НАЗК виявило невідповідності одразу щодо 103 донорів. Ті перерахували партії більше, ніж їхній сукупний дохід за останні 3,5 роки.

Партії та її регіональним осередкам у 3-му кварталі надавали грошові внески 195 донорів. Це означає, що понад половина донорів Пальчевського можуть бути підставними, припускають у "Чесно".

НАЗК вбачає в цьому ознаки порушення Кримінального кодексу. Направило матеріали в правоохоронні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукала роботу продавця і віддала 370 тис.: показали донорів партії Пальчевського

Інше порушення, виявлене НАЗК, стосується ймовірного заниження вартості зовнішньої реклами. Сума невідповідностей, за розрахунками Нацагентства, сягає 20,4 млн грн.

Заниження вартості реклами може свідчити, що її оплачували з партійного рахунку лише частково, тоді як решту вартості покривали з інших джерел. За цим фактом НАЗК також направляє матеріали до Національної поліції.

Партія "Перемога Пальчевського" отримала назву в червні 2020 року. Раніше вона називалася "Україна завтра", була зареєстрована 2015-го.

На місцевих виборах борди з партією були масово розвішані по містах. Уперше сітілайти з Пальчевським зафіксували в Києві торік у квітні.

Його часто показували на телеканалі "112 Україна", який пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Незважаючи на ранній початок кампанії та її масштаби, "Перемога Пальчевського" до Київської міської ради так і не зайшла, набравши менше 5% голосів виборців. А на виборах мера Києва Пальчевський отримав 5,3%.

Андрій Пальчевський агресивно відреагував на запитання журналістки шодо його вислову про "воссоединение", коли той брав участь у пропагандистському шоу Скабеєвої на кремлівському телеканалі.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК виявило низку порушень у партії Пальчевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі