четвер, 07 березня 2013 14:54

Навіщо тоді парламент, коли у ньому будуть знищувати опозицію — Кириленко про "справу Власенка"

Навіщо тоді парламент, коли у ньому будуть знищувати опозицію — Кириленко про "справу Власенка"
Фото: kontrakty.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Вячеслав Кириленко переконаний, що рішення суду, яким було позбавлено депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка — це "початок чергового погрому опозиції".

"Рішення по Власенку — це початок чергового погрому опозиції, бо Власенко постраждав тому, що він є ключовим захисником лідер опозиції Юлії Тимошенко", - висловив думку політик.

За його словами, доволі реальним є те, що в найближчому майбутньому проти Власенка можуть порушити кримінальну справу.

"На Власенку випробовують механізми позбавлення будь-якого неугодного депутата депутатських повноважень. Як правило, за позбавленням депутатських повноважень йдуть переслідування, кримінальні справи, арешти", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ підтвердила, що Власенко виступав як нардеп на судах Тимошенко

Окрім того, на його думку, ця справа матиме негативний вплив на євроінтеграційний процес України: "Для євроінтеграції — це вкрай загрозливий сигнал, тому що, навіть, якщо уявити якісь ефемерні домовленості під час саміту Україна-ЄС, які можливо мали місце бути, то тепер знову все опиняється під загрозою".

"Європейські чиновники вже показали негативне ставлення у справі Власенка, а опозиція буде звертатись до Європейського суду з прав людини і ця справа матиме масштабний негативний резонанс для України ще довгий час", - підкреслив політик.

Говорячи про можливість розблокування Ради, він сказав: "Якщо в Раді закривати на такі речі очі, то це означає, що ми відкриваємо шлюзи для будь-якого рішення, по будь-які темі, у будь-який момент, маю навазі опозицію. Навіщо тоді парламент, коли у ньому, за допомогою контрольованих судів, будуть знищувати опозицію?".

Окрім того, він висловив думку, що "безумовно, чистка депутатів-опозиціонері буде продовжуватися, тому громадськість має висловлюватись щодо цієї проблеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів підрахували, скільки дитячих життів забирає вперта опозиція

Коментуючи позбавлення мандата "регіонала" Андрія Веревського, він зауважив, що це не означає рівні права, як для опозиції, так і для влади, а навпаки, що "депутат Веревський і не хотів бути народним депутатом".

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка. Пізніше лідер фракції Об'єднана опозиція Арсеній Яценюк готовий оскаржити рішення Вищого адмінсуду у справі щодо позбавлення мандата Сергія Власенка в Європейському суді з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо тоді парламент, коли у ньому будуть знищувати опозицію — Кириленко про "справу Власенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі