четвер, 17 березня 2022 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО не братиме участь у війні Росії проти України – Шольц

НАТО не братиме участь у війні Росії проти України – Шольц
Альянс підтримує українців у протистоянні з РФ. Фото: Еastnews.ua

НАТО не братиме участь у війні Росії проти України, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Проте він пообіцяв "докласти всіх зусиль", щоб війна якнайшвидше припинилась, повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

"Ми продовжуємо підтримувати хоробрих українців у захисті своєї країни та протистоянні російській агресії. Через фінансові ресурси, гуманітарну допомогу, а також постачання військової техніки, як ми вже робили. Німеччина робить тут свій внесок і буде робити це надалі. Але потрібно також чітко заявити одне: НАТО не буде брати участь в цій війні. Ми прийняли багато рішень всередині Альянсу, щоб активно підтримувати наших східних союзників у цій ситуації", – розповів Шольц.

Німмечина стоїть на боці України, наголосив канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НАТО анонсували "перезапуск". Альянс розгляне реформу системи оборони

"Доля народу України глибоко зворушує нас. Сьогодні вранці президент України Зеленський вражаюче виступив у німецькому Бундестазі. Ми стоїмо на боці України. І ми також зворушені долями багатьох молодих росіян, яких їхнє керівництво посилає на безглузду війну проти власних сусідів. Важливо, що про долю цих молодих людей знають і в Росії. Усі в РФ повинні знати, що президент Путін несе виняткову відповідальність за їхню смерть", – зазначив він.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «НАТО не братиме участь у війні Росії проти України – Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі