четвер, 04 вересня 2014 22:45

НАТО: Дії РФ в Україні - кричуще порушення міжнародного права

НАТО: Дії РФ в Україні -  кричуще порушення міжнародного права
Фото: mil.gov.ua

В Декларації за результатами проведення  Комісії по Україні в рамках саміту НАТО союзники по НАТО засудили дії Росії.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми, глави держав та урядів Комісії Україна-НАТО, єдині в нашій підтримці українського суверенітету, територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів. У час, коли ми зустрічаємося, Росія продовжує порушувати суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Не зважаючи на російські заперечення, російські війська долучені до прямої військової операції в Україні, Росія продовжує постачати зброю військовим групам на сході України, утримує тисячні готових до битви підрозділи на кордоні з Україною. Цей розвиток підриває безпеку України та має серйозні наслідки для стабільності та безпеки всієї євроатлантичної території", - йдеться у підсумковій декларації.

"Ми закликаємо Росію відкликати самопроголошену анексію Криму, яку ми не визнаємо і визнавати не будемо. Росія має припинити підтримку сепаратистів на східному кордоні України та утриматися від подальших агресивних дій проти України. Союзники розцінюють будь-які односторонні російські військові чи спостережні дії в Україні під будь-яким прикриттями, включаючи гуманітарне, як кричуще порушення міжнародного права", - заявили союзники по НАТО.

Зараз ви читаєте новину «НАТО: Дії РФ в Україні - кричуще порушення міжнародного права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі