понеділок, 30 листопада 2015 08:52

"Настав час покінчити з ілюзіями навколо сили Путіна" - російський політолог

"Настав час покінчити з ілюзіями навколо сили Путіна" - російський політолог
Reuters

Настав час покінчити з ілюзіями про силу президента РФ Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказала російський політолог Лілія Шевцова.

"У даній ситуації потрібно говорити, що настав час покінчити з двома ілюзіями і стереотипами: про силу Путіна, про його перемоги, про те, що він постійно виграє в шулерській грі. Тому що, насправді, ми маємо справу з відсутністю готовності в західному співтоваристві відповідати на "биття вікон" і непередбачуваність Кремля. Захід втратив здатність до силової відповіді. Після Іраку Захід повернувся до політичних і дипломатичним форм впливу. А це створює спокусу для неліберального світу починати "бити скло ". Хоча в реальності все, що зараз робить Кремль, говорить про розпач, безвихідь і безпорадність. Можна скласти цілий іконостас помилок Кремля і особисто президента Путіна, які вестимуть до дуже серйозних стратегічних наслідків для Росії і, можливо, для всього пострадянського простору. Тому що ще невідомо, як Кремль буде реагувати на кожну з своїх поразок", - зазначила вона.

За словами Шевцової, Путін привів Росію до ізоляції.

"Друге - інші міжнародні гравці тепер не можуть серйозно ставитися до РФ як до гравця, який дотримується правил гри, у них немає довіри. Третє - в Росії почало серйозно погіршуватися економічне становище. Четверте - навколо РФ виник периметр держав, які насторожено ставляться до Росії або ворожі їй. І це дивовижна поразка: перетворити Туреччину, яка аж до недавнього моменту розглядалася майже як союзник і партнер Росії, в свого ворога і опонента. По-п'яте - це пожвавлення Європи, яка почала повертатися до своєї нормальної функції. По-шосте - це пожвавлення НАТО, яке було досі паралізоване. По-сьоме - це повернення американських військ в Європу", - пояснила вона.

Російський політолог вважає, що наслідки цих провалів "неминуче позначаться, і вже дуже скоро".

Зараз ви читаєте новину «"Настав час покінчити з ілюзіями навколо сили Путіна" - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі