середа, 19 грудня 2018 12:41

Насіров вимагає 1 млн грн від лікаря, який поставив йому діагноз

Насіров вимагає 1 млн грн від лікаря, який поставив йому діагноз
4 березня 2017 року Солом'янський суд не зміг обрати Насірову запобіжний захід, бо йому нібито стало зле. Чиновника у картатій ковдрі вивезли в лікарню Феофанії. Тоді лікарі діагностували інфаркт міокарда, який не підтвердився

Підозрюваний у зловживанні службовим становищем екс-глава ДФС Роман Насіров подав до суду на лікаря Максима Соколова, який визнав неправильним діагноз екс-чиновника.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Соколов працює кардіологом в Інституті кардіології ім. академіка Стражеска. НАБУ зверталися до його інституту з проханням обстежити стан здоров'я Насірова. Як голова комісії, Соколов давав свідчення у суді за цією справою. Він під присягою спростував діагноз, який Насірову поставили у клініці "Феофанії".

"Насіров подав цивільний позов до суду, бо ці дані розголосили без його дозволу. Паралельно адвокати Насірова подали до поліції заяву про порушення кримінальної справи за тією ж причиною. У суді від лікаря Насіров вимагає 1 млн грн відшкодування", - повідомила Супрун.

Позов розглядатиме Шевченківський райсуд Києва сьогодні о 14:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров не збирається йти з політики - експерт

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу". Насіров заявив, що планує знову очолювати ДФС.

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Під час затримання медперсонал "Феофанії", де на той час перебував чиновник, намагався обмежити доступ детективів НАБУ до його палати. Посилалися на важкий стан його здоров'я. Перевести до СІЗО його не змогли через нібито різке погіршення стану його здоров'я. Йому навіть приписували інфаркт міокарда, який не підтвердився.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «Насіров вимагає 1 млн грн від лікаря, який поставив йому діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі