субота, 27 серпня 2011 11:16

"Наша Україна" заборгувала 80 млн гривень Третьякову і Жванії

"Наша Україна" заборгувала 80 млн гривень Третьякову і Жванії

Борги партії "Наша Україна" на поточний момент складають близько 80 млн грн., стверджує глава виконкому партії Сергій Бондарчук.

"Сьогодні ситуація критична. 80 млн грн боргів ... З них 35 млн складає борг Олександру Третьякову, який дійсно виграв всі суди. Інші 45 млн - це заборгованість по зарплаті перед працівниками і Пенсійним фондом", - розповів Бондарчук.

Також партія винна ще близько 2 млн грн. українському бізнесменові Давиду Жванії за оренду офісу.

Екс-глава виконкому "Нашої України" (з грудня 2006 року по липень 2007 року) Роман Безсмертний розповів про історію боргу перед Третьяковим. За його словами в 2005 році, в парламенті відпрацьовувався закон про політичні партії, що передбачав не лише відшкодування застави за участь у виборах тим, хто пройшов до парламенту, а й державне фінансування.

"Очікуючи включення бюджетного механізму, я, як голова виконкому, взяв кредит. Третьяков виступив як гарант цього кредиту. Але ми не могли знати, що ця відкрита модель буде зламана державою - були внесені зміни в законодавство, і ми не отримали не тільки фінансування, але і застави. Що стосується претензій Третьякова, то тут справа не тільки в тому, що обіцяні державою гроші не прийшли, а й у політичному моменті. Адже ми приймали рішення разом з Третьяковим, розраховуючи на компенсації від держави. І це був свого роду ризик", - розповів Безсмертний.

Гроші за вибори 2006 року прийшли на рахунок НСНУ в кінці 2007-го і про них Безсмертний не знав, бо на той момент пішов у выдставку.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" заборгувала 80 млн гривень Третьякову і Жванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі