середа, 21 вересня 2011 16:15

Наша міліція валяє дурня - Данилюк

Наша міліція валяє дурня - Данилюк

Координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив, що потерпілий Андрій Орест, якому у Києві прострелили долонь за носіння футболки "Спасибо жителям Донбасса", має загрозу втрати кисті.

Про це Данилюк розповів у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, за його словами, сьогодні вранці під час розслідування у Київському міському бюро судових експертиз у пораненні руки Ореста було виявлено залишки пороху.

"Вчора працювала слідча оперативна група. У моїй присутності Андрій давав свідчення першому заступнику райуправління МВС у Подільському районі міста Києва. Були також експерти, було проведено допити потерпілого та свідків, огляд місця скоєння злочину. На руці потерпілого навіть на око видно чіткі ознаки кульового поранення", - зауважив Данилюк.

Він назвав "відвертою брехнею" повідомлення столичної міліції про те, що уся ця історія із замахом вигадана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція спростувала замах на активіста "Спільної справи"

"Ну, немає міліції в Україні. Верховної Ради і президента теж немає. Це відверта брехня. Більше того, вона містить ознаки злочину. Співробітники міліції взагалі не мають права розголошувати інформацію досудового слідства - вони несуть за це кримінальну відповідальність. А тим більше зараз, коли за інформацію досудового слідства видають відверту брехню", - заявив координатор "Спільної справи".

Крім того, Данилюк запевнив, що Орест не спростовує інформацію про своє поранення.

"Це театр абсурду, який вже на голову не налазить!.. Ми просили міліцію не поширювати прізвище Андрія. Ми навіть обличчя його з цією метою не знімали. Його батько три дні тому вийшов після операції на серце. Андрій не хоче, щоб його батьки знали про те, що його було поранено у зв'язку з громадсько-політичною діяльністю", - пояснив активіст.

За його словами, міліція натомість поширила неправдиву інформацію і розголосила персональні дані хлопця.

"Наша міліція валяє дурака. Ми їй не довіряємо і не поважаємо", - відзначив Данилюк.

Він підкреслив, що через те, що Ореста вчора "промаринували" в міліції цілий день, той не зміг потрапити до лікарні, і почалось запалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловікові у футболці "Спасибо жителям Донбасса" прострелили руку

"Ми його веземо у центр хірургії на вул. Петра Запорожця, тому що існує реальна загроза втрати кисті. І якщо це, не дай Бог, трапиться, то вина впаде на тих працівників міліції, які його вчора промаринували у райвідділку", - підсумував Данилюк.

Водночас, він відмовився давати контакти Ореста. "Потрібна його госпіталізація. Я не хочу, щоб його смикали", - сказав координатор громадського руху "Спільна справа".

Зараз ви читаєте новину «Наша міліція валяє дурня - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі