четвер, 17 березня 2011 22:15

Нардепи не проголосували за сенсорну кнопку, бо не звикли бувати в Раді

Нардепи не проголосували за сенсорну кнопку, бо не звикли бувати в Раді

Народний депутат від НУ-НС Олесь Доній вважає, що депутати провалили голосування за систему "Рада-3", бо не звикли бути присутніми на засіданнях.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", коментуючи відсутність декількох опозиціонерів у залі парламенту.

"Чудово, що ця тема стала настільки кричущою і актуальною не лише для кількох політично заангажованих експертів, а й для суспільства. Адже парламентаризм в Україні у занепаді через кнопкодавство. Про це волаю і кричу вже 5-6 років - ще до того, як став депутатом. Коли підіймав це питання на першому засіданні фракції, то мене не хотіли підтримувати. Проте за три роки знайшлися союзники. Це сталося під тиском медіа і громадянського суспільства", - переконаний нардеп.

Доній повідомив, що більшість депутатів, які не змогли проголосувати за "сенсорну кнопку" - це порядні люди.

"Розбалансування парламенту відбулось через незвичку депутатів голосувати самим за себе. Тобто майже всі вони порушують Конституцію. Тепер, коли вони зрозуміли, що це неправильно, то звички і дисципліни не вистачає. Близько 30 депутатів не було в залі. Найсмішніше, що значна частина - це чесні люди, які забрали свої картки", - зазначив він.

"Нунсівець" не розуміє, чому керівники фракцій не могли обдзвонити напередодні ввечері кожного з депутатів.

"Треба було попросити вранці бути на засіданні. На мою думку, керівник фракції (Микола Мартиненко - ред.), як представник великого бізнесу, підіграє владі. Вважаю, що представникам великого бізнесу не місце у Верховній Раді", - наголосив політик.

За словами Донія, "багатьох голосів, які буцім-то були, насправді не було в залі".

"За них знову проголосували. Знаю кілька осіб з БЮТ, яких не було у момент голосування в залі", - сказав він.

Нардеп додав, що "Партія регіонів сьогодні показала своє обличчя - це фальстфікатори".

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася впроваджувати систему "Рада-3", яка забезпечує персональне голосування народного депутата. За відповідну постанову проголосували лише 222 нардепи.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи не проголосували за сенсорну кнопку, бо не звикли бувати в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі