понеділок, 22 листопада 2021 18:59

Нардеп Шахов приховав майна на 60 млн грн

Нардеп Шахов приховав майна на 60 млн грн
Депутат Сергій Шахов / "Схеми"

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату Сергію Шахову із групи "Довіра" підозру в недекларуванні майна на 60 млн грн.

Шахов не вказав інформацію про житловий будинок і земельну ділянку в Київської області, що були в його користуванні, а також про майно і доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права й обов'язки. Такі дані слідства, пише "Центр протидії корупції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Шахов приховав майна на понад 15 млн грн - НАЗК

Зокрема, депутат не задекларував 13 квартир у Києві, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом, площею понад 2 тис. кв. м, 27 земельних ділянок загальною площею приблизно 115 га в Київській області, дачу, нежитлову нерухомість, два авто, частки в низці компаній і доходи від продажу нерухомості. Загалом депутат приховав майна на майже 60 млн грн.

Шахову оголосили підозру за декларування недостовірної інформації. Йому загрожує від 68 тис. грн до 85 тис. грн штрафу або громадські роботи на термін від 150 год. до 240 год., або обмеженням волі до двох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Раніше в ЗМІ була інформація, що НАБУ зареєструвало справу після оприлюднення розслідування програми "Схеми" щодо ймовірного недекларування майна цивільної дружини депутата.

Детективи НАБУ провели обшук у житловому будинку, власником якого є Інна Журба - цивільна дружина народного депутата зі групи "Довіра" Шахова.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Шахов приховав майна на 60 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі