четвер, 04 листопада 2021 14:11

НАБУ обшукало цивільну дружину нардепа Шахова - ЗМІ

НАБУ обшукало цивільну дружину нардепа Шахова - ЗМІ
Нардеп Шахов у декларації не вказав цивільну дружину, а разом з нею численне елітне майно, оформлене на неї, повідомляли журналісти. Фотоколаж: "Радіо Свобода"

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у житловому будинку, власником якого є Інна Журба - цивільна дружина народного депутата з групи "Довіра" Сергія Шахова.

Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Обшук проводили у межах кримінального провадження за фактом ймовірної брехні в декларації Шахова. Слідчі дії проводили ще 20 жовтня і вилучили певну документацію, пов'язану з будинком співмешканки нардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: мати "слуги народу" придбала нерухомості на 14,5 млн грн

У квітні журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" повідомляли, що Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок в селі Романків Обухівського району під Києвом, свою цивільну дружину, а разом з нею численне елітне майно, оформлене на неї.

З даними журналістів, на Інну Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині "Сонячна долина" площею понад 600 кв м. Співмешканка депутата володіє у цьому містечку ще одним великим котеджем – площею 1330 кв м.

Також у неї у власності 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 га.

Як з'ясували журналісти, торік у травні Журба також стала власницею восьми квартир і восьми паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську.

Крім того, у цивільної дружини нардепа 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном в столиці – "Центр да Вінчі".

5 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова порушила кримінальне провадження за фактом ймовірної брехні в декларації Шахова. Підслідність у справі визначили за детективами НАБУ і прокурорами САП.

Сергій Шахов двічі обирався до Верховної Ради. На позачергових парламентських виборах 2019 року - по округу на Луганщині. Є членом партії "Наш край".

Він є членом Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ обшукало цивільну дружину нардепа Шахова - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі