пʼятниця, 25 травня 2012 16:32

Нардеп розповів, як "регіонали" агресивно душили і били Парубія

Нардеп розповів, як "регіонали" агресивно душили і били Парубія
Анатолій Семинога переконаний, що кастети у Раду принести не могли. Фото: obozrevatel.com

"Регіонали" не могли принести до Верховної Ради кастет, але поводили себе дуже агресивно.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Анатолій Семинога.

"Я б не став сьогодні когось звинувачувати у тому, що там хтось перший почав бійку, але в цій ситуації, яка була наелектризована в ВР, іншого виходу і бути не могло, - розповів він. - Мені важко сказати, хто там перший починав".

Водночас, за словами нардепа, "регіонали" поводили себе дуже агресивно.

"Я бачив як Парубій (Андрій Парубій, НУ-НС - ред.), намагаючись відтіснити когось, кулаками не махав. А представники Партії регіонів активно і душили, і валили його, і били і намагалися його викинути з президії. Це недопустима поведінка. Верховна Рада - це не "розборки" якихось угруповань. Це законодавчий орган, де повинні бути якісь правила. Ці речі недопустимі", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побитого під час бійки у парламенті "бютівця" прооперували

Семинога додав: "Я особисто бачив як агресивно себе поводили представники Партії регіонів і я намагався як мінімум зупинити такі речі: мордобої, нанесення тілесних пошкоджень".

Сам парламентар запевнив, що намагався розборонити колег і захисти тих, кого почали бити. "Коли протистоянням опозиції була спровокована бійка і я побачив, що там вже б'ють людей, то принаймні вимушений був захищати тих людей, яких б'ють, або обороняти їх, або розбороняти. Бо в принципі — кровопролиття це не краще вирішення проблеми, яка є", - підкреслив він.

Водночас, коментуючи інформацію про те, що деякі представники ПР використовували під час бійки кастети, чим і розбили голову "бютівцю" Миколі Петруку, Семинога розповів, що цього не бачив, та сумніваються в тому, що хтось би приніс кастет у ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов: "Вчора опозиція влаштувала свавілля"

"Я сьогодні чув у Верховній Раді таку версію, що депутату від БЮТ голову пошкодили не кастетом. Що там є відеозаписи, які підтверджують, що коли він впав, коли його звалили на підлогу, то хтось із депутатів по необережності вдарив його ногою по голові і це розсікло йому голову і пішла кров, - розповів нардеп. - Версія, про те, що там були кастети, мені здається, не підтверджена. По цій атмосфері, яка склалася, навряд чи хтось із депутатів міг собі дозволити у Верховну Раду прийти із кастетом в кишені для того, щоб товкти своїх колег по парламенту таким чином".

Політик додав: "Я все ж схильний думати, що це був нещасний випадок, або людина спіткнулася, або щось інше"

"Але в цьому крапку повинні поставити правоохоронні органи. Аби скликати комісію у Верховній Раді, яка б розглянула всі відео матеріали, свідчення людей, які це бачили, для того, щоб дати об'єктивну оцінку тому, що відбулося", - підсумував Семинога.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, як "регіонали" агресивно душили і били Парубія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі