четвер, 19 лютого 2015 15:13

Нам треба запускати виробництво нового озброєння - екс-нардеп

Нам треба запускати виробництво нового озброєння - екс-нардеп
фото: tsn.ua

Франція та Німеччина повинні підтримати Україну у питанні введення на її територію миротворців. Про це в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат Юрій Гримчак.

"Можуть зробити це через Євросоюз без Ради Безпеки ООН. Або мають зняти свої заперечення з приводу того, щоб Америка передала нам високоточну зброю. Можуть й самі до цього долучитися", - зазначив він.

За словами політика, Україні треба не дивитися весь час на Захід, а більше розраховувати на власні сили. "Потрібно запускати виробництво нового озброєння та закрити всі дірки, які там є. Зрозуміло, що це не робиться за один день. Але ми повинні розуміти: подобається нам чи ні, Росія нікуди не зникне з наших кордонів. Не залежно від того, хто там при владі - сьогодні Путін, а завтра Іванов чи Петров, Україна зобов'язана мати боєздатну армію, яка здатна захищати. Зараз вже є її основа - це ті частини, які пройшли всі випробування останнього року", - зауважив Гримчак.

Говорячи про те, чому Захід не реагує на те, що відбувається на Донбасі, екс-нардеп наголосив: "Європа ніколи швидко не реагує. Коли під час правління Януковича почалися перші арешти, вона була занепокоєна. Коли посадили Луценка та Тимошенко, була велика занепокоєність. Потім почався Майдан - Європа поводилася, як і раніше. Гинули люди, а там все одно були занепокоєні, казали, що не можна використовувати силу. Зараз все йде тим самим шляхом. Правда, плюсом є те, що визнали: на території України воюють російські війська. А ми про це казали більше шести місяців тому. Все ж це дає шанс на те, що під тиском своїх громадян західна влада почне виконувати ті зобов'язання, які на себе брала".

Зараз ви читаєте новину «Нам треба запускати виробництво нового озброєння - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі