понеділок, 15 червня 2020 21:14

"Нам хоч не 42, але ми теж не лохи" - Стерненко звернувся до Зеленського

"Нам хоч не 42, але ми теж не лохи" - Стерненко звернувся до Зеленського
У промові Стерненко згадав президента Зеленського. Фото: "Радіо Свобода"

Громадський діяч Сергій Стерненко, якому Шевченківський районний суд міста Києва обирає міру запобіжного заходу, вийшов до громадськості.

"Нам хоч не 42 роки, але ми теж не лохи", - сказав він.

Присутні люди довго аплодували.

"Суддя зараз видалився до нарадчої кімнати. Рішення, скоріше за все, ним вже написано. Не знаю, чи він прийде через хвилину, годину чи через дві. Але має повернутися принаймні сьогодні.

Дивлячись на те, скільки вас сьогодні тут є протягом цього дня, можу точно сказати, що вони дуже сильно помилилися зі справою, по якій вирішили напасти не на мене, а на громадянське суспільство", - сказав Стерненко.

Активіст заявив, що відповідальність за його переслідування несуть міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Ірина Венедіктова. На прізвище Авакова люди вигукували "чорт".

"Та людина, яка безпосередньо ініціювала їх призначення. Це президент України Володимир Зеленський. Тому що саме він несе відповідальність за їхні дії. Я думаю, президент має вирішити для себе, чи буде він на боці українського народу, чиї права та свободи він має гарантувати, чи він буде на боці чортів - Венедіктової, Портнова, Медведчука, Шарія і їм подібних.

Я знаю, що мене будуть чути навіть на Банковій. І от я хочу, щоб він почув і зрозумів, що якщо він надалі буде брати в союзники чортів, а не український народ, правління його буде коротким і дуже сумним", - заявив Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі Стерненко?!" - лідер "Бумбокс" став на захист активіста

Також він закликав не забувати про утримуваних за ґратами Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь.

"Вони є в'язнями системи. Їх тримають сьогодні в ув'язненні, крім Яни. Без жодного доказу. їх тримають просто тому, що так захотів Аваков та Зеленський. І за цих людей ми також маємо виходити і казати своє рішуче "Ні" політично вмотивованим переслідуванням. Бо це Україна, тут не буде російських порядків", - сказав Стерненко.

15 червня під Шевченківським районним судом міста Києва силовики побили активістів, кількох затримали.

Суд розглядає запобіжний захід Сергію Стерненку, якого СБУ і прокуратура звинувачують в умисному вбивстві.

З самого ранку будівля суду оточена великою кількістю правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «"Нам хоч не 42, але ми теж не лохи" - Стерненко звернувся до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі