понеділок, 15 червня 2020 08:44

Суд над Стерненком: будівлю оточили кількасот правоохоронців

Суд над Стерненком: будівлю оточили кількасот правоохоронців
До суду, де обиратимуть запобіжний захід Стерненку, зранку підтягли правоохоронців. Фото: скрін з відео

У понеділок зранку Шевченківський районний суд столиці продовжить розгляд запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку. Початок засідання запланували на 10-ту годину.

Однак з самого ранку будівлю суду оточили великою кількістю правоохоронців, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір.

"Справа Сергія Стерненка. Частина друга. Такий двіж. Нацгвардійці, копи тощо просто не закінчуються. Вся Дегтярівська в них. Не можуть вмоститися. І це ще початок", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Стерненком: сотні громадян прийшли підтримати активіста (онлайн)

Журналіст зняв коротке відео, на котрому видно кількадесят автівок, що спозаранку привезли правоохоронців до території навколо суду.

"Ранок. Ще більше 2 годин до початку судилища наді мною. А в Шевченківський суд вже зганяють величезну кількість поліції та нацгвардії. І все для того, аби не пустити вас до суду. Для того, аби судити мене за зачиненими дверима. Вони бояться. Вони впадуть", - написав про це сам Сергій Стерненко в Twitter.

2 роки тому на Стерненка вчинили 3 замахи. Під час третього, 24 травня, загинув нападник. Служба безпеки України 11 червня 2020 року вручила одеському активісту Сергієві Стерненку підозру за статтями про умисне вбивство та незаконне носіння холодної зброї.

12 червня в Шевченківському суді обирали запобіжний захід Стерненку. У засіданні свідчили викликані стороною захисту депутати Верховної Ради, члени Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років Соломія Бобровська і Ґео Лерос. Перерву до ранку 15 червня суд оголосив пізно ввечері в п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Стерненком: будівлю оточили кількасот правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі