пʼятниця, 02 листопада 2018 12:56

Найближчими тижнями активи Фірташа можуть арештувати

Найближчими тижнями активи Фірташа можуть арештувати
За підрахунками ГПУ, Фірташ не заплатив у державу податки на мільярд грн. Фото: Коммерсантъ

Якщо експертиза підтвердить, що компанії олігарха Дмитра Фірташа ухилялися від сплати податків, на них накладуть арешт.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі львівського телеканалу "Перший західний".

"У нас є докази, що бізнесова імперія Фірташа серйозно не доплачувала визначені законом податки, використовуючи різні незаконні схеми. Як тільки закінчиться експертиза - це може бути найближчими тижнями, як тільки ми отримаємо експертне заключення про наявні збитки, ми накладемо арешт на більшість економічних суб'єктів цієї бізнес-імперії, які знаходяться в Україні. Якщо на суму збитків - за нашими підрахунками, це більше мільярда - не вистачить, будемо шукати інші його активи, у тому числі за кордоном", - сказав Луценко.

"Закон передбачає, що несплачені податки можна у повному обсязі компенсувати та уникнути позбавлення волі", - додав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого очікувати від справи Фірташа: прогноз експерта

Суд Європейського Союзу дозволив Верховному суду Австрії продовжити розгляд справи українського олігарха Дмитра Фірташа. Цим рішенням відновив процес його екстрадиції у Сполучені Штати Америки. Звинувачують, що дав хабара на суму майже $18,5 млн під час отримання ліцензії на видобуток титанової руди в Індії. Фірташу загрожує до 50 років тюрми та конфіскація всіх активів. У нього є понад 100 офшорних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Найближчими тижнями активи Фірташа можуть арештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі