середа, 07 березня 2012 10:07

Найбагатший нафтою район в Лівії хоче отримати автономію

Найбагатший нафтою район в Лівії хоче отримати автономію

Найбагатший нафтою район Лівії, Кіренаїка, оголосив про створення автономії. Таке рішення ухвалили напередодні в Бенгазі, столиці регіону.

На думку місцевих жителів, нинішній поділ країни не враховує інтереси всіх її громадян. Тепер в Кіренаїкі збираються створити свої міністерства та органи управління. А також самостійно розпоряджатися енергоресурсами.

Раніше фінансові потоки направлялися в Тріполі. Там рішенням про відділення, звичайно, залишилися незадоволені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європу насторожило бажання нової влади Лівії жити за законом шаріату

"Як глава національної перехідної ради я вкрай здивований закликами до поділу Лівії. Це загрожує суверенітету країни і легітимності НПР як офіційної влади. Ми закликаємо всіх громадян до єдності. Чесна людина не може підтримувати ідею розвалу країни", - заявив глава НПР Мустафа Абдель Джаліль.

Аналітики неодноразово попереджали про загрозу територіального дроблення Лівії. У тому числі, з економічних причин. Тріполі завжди вважалася політичною столицею, а Бенгазі - фінансовою. Перерозподіл доходів від видобутку нафти завжди викликав невдоволення населення Кіренаїки. І створення автономії сильно вдарить по бюджету всієї Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший нафтою район в Лівії хоче отримати автономію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі