понеділок, 31 жовтня 2011 12:45

Спецтема: Війна у Лівії

В Лівії знайшли хімічну зброю

В Лівії знайшли хімічну зброю

Нова влада Лівії підтвердила наявність у цій країні хімічної зброї. Цього тижня для розслідування всіх обставин справи до Лівії прибудуть іноземні інспектори.

Голова Національної перехідної ради Махмуд Джибріль наголосив, що Лівія не зацікавлена у цій зброї. Інших подробиць він не повідомив.

"Нова Лівія буде миролюбною країною, і не в наших інтересах зберігати у себе хімічну зброю, - сказав він. - Цим питанням зараз переймаються міжнародні організації".

Цього тижня Рада Безпеки ООН голосуватиме за проект резолюції, що містить заклик до влади Лівії – знищити склади хімічної зброї за сприяння міжнародних експертів.

Хімічна зброя була знайдена в Лівії минулого тижня та взята під охорону. Про її наявність повідомив спеціальний посланець ООН у Лівії Ян Мартін.

У середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки більш як 40-річного керівника країни Муаммара Каддафі, які згодом переросли у збройне протистояння між урядовими силами та бунтівниками.

Зараз ви читаєте новину «В Лівії знайшли хімічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі