понеділок, 31 жовтня 2011 08:34

Спецтема: Війна у Лівії

Авіація НАТО вбивала в Лівії жінок і дітей

Авіація НАТО вбивала в Лівії жінок і дітей

У Сирті, рідному місті поваленого лівійського лідера Муаммара Каддафі, виявлено ще одне масове поховання. Про це повідомляє Press TV з посиланням на інформацію добродійної організації Джубаль Аль-Акхдар, передає РБК.

У одній з будівель знайдені тіла більше ніж 50 осіб. Підкреслюється, що характер ран свідчить про насильницьку причину смерті. Згідно з попередніми оцінками, це можуть бути тіла убитих прихильників Каддафі.

"Там більше ніж 50 трупів, ми знайшли їх в будинку, який сильно постраждав від удару літаків НАТО. Серед убитих жінки і діти. Це жахливо. Наразі ми не можемо витягувати всі тіла, для цього потрібна спеціальна техніка", - заявив співробітник організації Мухаммед Муфтах.

Раніше співробітники правозахисних організацій виявили інше масове поховання в Сирті.

У готелі Аль-Махарі знайдено 267 трупів, в ході експертизи було встановлено, що більшість із знайдених були убиті прицільним пострілом в голову, тобто розстріляні.

Одна з найбільш ймовірних версій цієї трагедії - розправа прихильників нової влади над жителями, які не побажали здаватися і до останнього підтримували Каддафі.

Відзначимо, що в звільненій від Каддафі Лівії нову державу збираються будувати за законами шаріату.

Зараз ви читаєте новину «Авіація НАТО вбивала в Лівії жінок і дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі