понеділок, 10 жовтня 2022 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нагадуємо білоруському режиму" – ЄС попередив Лукашенка

"Нагадуємо білоруському режиму" – ЄС попередив Лукашенка
У ЄС заявили про обговорення нових санкцій проти Білорусі. Фото: Associated Press

Європейська комісія порушила питання щодо нових санкцій проти Білорусі.

У ЄС закликали Мінськ припинити поширення хибних звинувачень на адресу України й відкликати спільне угруповання військ з Росією. Про це заявив речник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Пітер Стано, повідомили Euronews.

"Ми нагадуємо білоруському режиму, що Україна зазнає жорстокого незаконного нападу. Що є порушенням Статуту ООН і порушенням міжнародного права. І ми закликаємо режим у Мінську утримуватися від будь-якої участі Білорусі в цьому жорстокому й нелегітимному нападі", – заявив Стано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився з Макроном і не тільки: подробиці розмови

"І ми також закликаємо режим у Мінську негайно припинити допускати, щоб територія Білорусі служила стартовим майданчиком для повітряних ударів. З огляду на останні ракетні удари й удари безпілотників по Україні й об'єктах на українській території", – сказав спікер ЄС.

10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Білорусь запланувала переміщення на територію РФ 13 ешелонів з боєприпасами і матеріально-технічними засобами.

8 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі викликало посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому вручили дипломатичну ноту. Мінськ звинуватив Київ у нібито плані завдати удару по території Білорусі.

Не виключено, що це частина провокативного плану Росії, заявили в МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «"Нагадуємо білоруському режиму" – ЄС попередив Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі