середа, 17 квітня 2024 17:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Надсилайте більше Україні. Генсек НАТО звернувся до країн НАТО

Надсилайте більше Україні. Генсек НАТО звернувся до країн НАТО
Україна потребує більшого, заявив генсек НАТО. Фото: Getty Images

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що держави-члени Північного Альянсу повинні віддавати пріоритет більшій військовій допомозі для України перед виконанням цілі з витрат на власну оборону.

Про це генсек сказав на пресконференції у Брюсселі після зустрічі з прем'єр-міністрами Нідерландів, Данії і Чехії, повідомила "Європейська правда".

Столтенберг відзначив рішення Данії і Нідерландів виділити додаткову військову допомогу Україні, про яке ці країни нещодавно оголосили, а також чеську ініціативу з пошуку артилерійських снарядів.

"Але Україна потребує більшого. Тому, якщо перед союзниками постає вибір між виконанням цілей НАТО з витрат на оборону та наданням Україні більше допомоги, мій сигнал чіткий: надсилайте більше Україні", - заявив генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці невинні люди не загинули б, якби Україна мала достатньо ППО" - Кулеба звернувся до Заходу

У лютому Єнс Столтенберг повідомляв, що європейські країни-члени НАТО у 2024 році інвестують в оборону $380 млрд, що становитиме 2% їхнього сукупного ВВП.

Вчора президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна зробить на скликання засідання Ради Україна - НАТО щодо захисту неба.

Уряд Нідерландів додатково виділив €4,4 млрд на військову і гуманітарну допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Надсилайте більше Україні. Генсек НАТО звернувся до країн НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі