середа, 17 квітня 2024 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ці невинні люди не загинули б, якби Україна мала достатньо ППО" - Кулеба звернувся до Заходу

Якби Україна мала достатньо засобів протиповітряної оборони, люди у Чернігові не загинули б під час сьогоднішньої російської ракетної атаки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він опублікував фото наслідків російського удару по будівлі у місті.

Автор: @DmytroKuleba
  Наслідки російського ракетного удару по Чернігову, 17 квітня
Наслідки російського ракетного удару по Чернігову, 17 квітня

"Російські терористи обстріляли центр Чернігова, загинули щонайменше 11 і поранено щонайменше 22 людини. Кількість ще може зрости. Ці невинні люди не загинули б і не були поранені, якби Україна мала достатні спроможності ППО", - заявив Кулеба.

"Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче знищити Україну, а Захід переживає, що там у Росії - Зеленський

Кулеба наголосив, що партнери України "мають необхідні засоби, щоб допомогти нам рятувати українські життя з таким же рівнем ефективності".

Україна вдячна Німеччині за надання додаткової батареї зенітного ракетного комплексу Patriot, сказав міністр.

"Спираючись на нещодавні контакти Зеленського, я буду закликати інших партнерів наслідувати цей приклад під час моїх зустрічей із союзниками з G7 в Італії цього тижня", - заявив Дмитро Кулеба.

17 квітня близько дев'ятої години російські війська завдали удару, попередньо, ракетами типу "Іскандер-К" по густонаселеній частині міста Чернігова, повідомила обласна прокуратура.

На даний час відомо про 14 загиблих. Понад 60 людей, серед яких троє дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Було зруйновано цивільний об'єкт, пошкоджено навколишні багатоквартирні будинки, навчальний і медичний заклади, інші будівлі і транспортні засоби.

Зараз ви читаєте новину «"Ці невинні люди не загинули б, якби Україна мала достатньо ППО" - Кулеба звернувся до Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі