вівторок, 28 вересня 2021 16:51

НАБУ обшукує фірму, пов'язану зі "слугою народу" - ЗМІ

НАБУ обшукує фірму, пов'язану зі "слугою народу" - ЗМІ
Олександр Куницький обрався до парламенту по округу в Харкові від партії "Слуга народу". Фото: Facebook

У Харкові Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура обшукують фірму, пов'язану з народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Куницьким.

Про це повідомив портал "Слово і діло".

Обшукують у рамках розслідування можливого отримання хабаря, ухилення від сплати податків, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і незаконного збагачення.

Слідчі дії проходять у компанії "Автоентерпрайз", з повідомлень місцевих ЗМІ.

За інформацією джерел порталу в антикорупційних органах, одним із фігурантів справи є нардеп Куницький.

У провадженні розслідують факти його ймовірних зв'язків зі згаданою фірмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу підозрюваного в хабарництві "слуги народу" Юрченка почали розглядати по суті

Програма "Схеми: корупція в деталях" повідомляла, що "Автоентерпрайз" складається із близько десятка фірм, які пов'язані між собою спільними директорами і засновниками.

Нардеп у структурі власності формально ніколи не фігурував, проте, як з'ясували журналісти, він отримував зарплату, а також фінансово взаємодіяв із бізнесом як фізична особа-підприємець.

На сайті Верховної Ради вказано, що одна з приймалень Куницького розташована в Харкові на вул. Академіка Павлова, 271-а. За цією адресою значиться офіс компанії "Екомобіль" з групи "Автоентерпрайз". Також там же прописана фірма ПП "Автоентерпрайз".

Також Куницький зареєстрував приймальню в Харкові на вул. Рудика, 6, де розташовані дві компанії з пулу "Автоентерпрайз".

Олександр Куницький 2019 року обирався народним депутатом по 169-му округу в Харкові від "Слуги народу". Є членом фракції "СН" і партії. Працює в Комітеті з питань правоохоронної діяльності.

На момент реєстрації у ЦВК як кандидат мав громадянство Ізраїлю, окрім українського. Згодом написав заяву про відмову від ізраїльського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ обшукує фірму, пов'язану зі "слугою народу" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі