пʼятниця, 09 грудня 2011 21:13

На вулицях Москви очікують 30 тисяч протестуючих

На вулицях Москви очікують 30 тисяч протестуючих

У заявці, поданій на завтрашній мітинг опозиції у Москві, організатори вказали 30 тисяч очікуваних учасників. Місце, вказане у заявці, стало предметом суперечок у оргкомітеті акції. Ліве крило протестувальників звинуватило партію "Солідарність" у сепаратному договорі із владою.

Підставою для звинувачень послужило рішення про переніс акції протесту з площі Революції на Болотну площу.

"Заявка на суботню акцію протесту була подана на площу Революції. В першому варіанті заявки вказувалось всього 300 людей. І мерія попередила, що буде затримувати всіх, хто прийде на площу після перших трьох сотень. А прийде, швидше за все, декілька тисяч людей. Заявникам мітингу запропонували перенести акцію на Болотну площу, на що представники "Солідарності" швидко погодилась. Інакше як сепаратною угодою я це назвати не можу", - заявив у коментарі Gazeta.ua активіст Російського соціалістичного руху Ілля Будрайскіс.

Активіст пояснює, що Болотна площа зовсім не пристосована для мітингів.

"Болотна — це пустинне місце на острові Москва-ріки. Потрапити туди можна тільки через мости. А перекрити ці мости ОМОНом простіше простого", - пояснив Будрайскіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронетехніка, яку ввели в Москву, чавить машини простих людей

Сьогодні між організаторами було досягнуто компромісної домовленості. Вони добились обіцянок мерії забезпечити вільний прохід мітингувальників від площі Революції до Болотної. Дві площі розділяє всього кілька кілометрів. Втім, опозиціонери переймаються за те, що влада може не дотримати своїх обіцянок і заблокувати перехід та спровокувати сутички.

Зараз за словами Будрайскіса, на центральних вулицях багато внутрішніх військ. Стоять поліцейські машини, автозаки, літають гелікоптери.

Суботній збір мітингувальників почнеться о 14:00 на площі Революції. Звідти вони без перекриття руху транспорту підуть на Болотну площу. Узгоджена з мерією кількість учасників — до 30 тисяч.

Нагадаємо, 5 грудня, на наступний день після парламентських виборів, Москву охопили масові протести проти фальсифікацій.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях Москви очікують 30 тисяч протестуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

153

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі