понеділок, 03 червня 2019 11:45

На відео про окупацію Румунією Буковини відреагував головний військовий прокурор

На відео про окупацію Румунією Буковини відреагував головний військовий прокурор
У вівторок Матіос проведе нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ Фото: Погляд

Анатолій Матіос, головний військовий прокурор, призначив нараду з керівництвом усіх силових органів щодо провокативного відео про уявне захоплення Румунією території Буковини 2022-го.

"Завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про підготовку до вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави", - зазначив Матіос у Facebook.

У вівторок він проведе нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ.

"Всі отримають законні доручення у межах кримінального провадження", - сказав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді

Матіос так відреагував на публікацію сайту "Інформаційний спротив" про те, що днями на відеохостинг YouTube залили аматорське відео про окупацію Румунією 2022-го Чернівецької та частини Одеської областей України. Згідно з відео, каталізатором для таких дій може послужити активізація бойових дій на сході України, аж до повномасштабного наступу російських окупаційних сил.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу через опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) "Думки і погляди жителів Галичини: квітень-травень 2019 року".

Опитування є провокаційним і містить ознаки сепаратизму, повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.

Зараз ви читаєте новину «На відео про окупацію Румунією Буковини відреагував головний військовий прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі