понеділок, 08 липня 2013 19:25

На виборах в округах своїх людей просуватимуть всі групи впливу в ПР - експерт

На виборах в округах своїх людей просуватимуть всі групи впливу в ПР - експерт
Тарас Березовець. Фото: www.telekritika.ua

Для Ріната Ахметова важливе проходження до парламенту соратника Вадима Новинського.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, говорячи про проміжні вибори у Севастополі, за результатами яких до парламенту по 224 округу пройшов самовисуванець, мільярдер Вадим Новинський.

Він зауважив, що з потраплянням до парламенту Новинського, вплив "групи Ахметова" всередині Партії регіонів посилиться.

"Між олігархами є внутрішня конкуренція. Це нагадує конкуренцію між футбольними клубами, які купляють кращих гравців. І в цьому контексті будуть показовими довибори у 7 проблемних округах. Зрозуміло, що на них змагатимуться всі головні олігархи", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новинського у Раді буде формальний статус керівника "групи Ахметова" - експерт

Для олігархів на цих виборах надзвичайно важливою буде кожна людина, переконаний політолог.

"Баланс змінився. Один доданий голос — це вже зміна балансу. Тому по Черкасам піде людина Фірташа - Ірина Жуковська. Петро Порошенко, який втратив Домбровського, нібито збирається висунути по Вінниці свого сина Олексія. Очевидно, що своїх кандидатів просуватиме і Сім'я. Принаймні, по Київу та Обухову. Так що зараз вже починаються по суті перегони. Однак поки цей баланс ще на стороні Ріната Ахметова", - зауважив Березовець.

Саме тому, за його словами, Ахметова важлива була прохід Новинського до парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Новинського Росія спробує посилити свої позиції в Севастополі — експерт

"Посилення групи Ріната Ахметова може призвести до того, що депутати з Партії регіонів, які йому підконтрольні, тепер можуть торпедувати багато законів, які висуватиме так звана Сім'я. Особливо враховуючи їхні не прості стосунки. Хоча, звісно, найбільша війна Ахметова відбувається саме з групою Фіраташа. І вони один одному здатні підкидати сюрпризи", - наголосив ескперт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер Новинський після обрання до Ради перерозподілив активи з Ахметовим

Березовець додав: "Сьогодні кожен штик в надзвичайно великій ціні. З урахуванням того, що було запроваджено персональне голосування, ми бачимо, що ухвалювати рішення парламентській більшості не вдається. Навіть із врахуванням "тушок. Тому кожен голос може кардинально змінити ситуацію".

Зараз ви читаєте новину «На виборах в округах своїх людей просуватимуть всі групи впливу в ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі