неділя, 28 жовтня 2012 17:54

На Тернопільщині побоюються зриву виборів луганчанами

На Тернопільщині побоюються зриву виборів луганчанами
Фото: express.te.ua

Три сотні уродженців Луганщини, які прибули на північ Тернопільщини в день виборів, наразі поводять себе стримано, і працюють на дільницях. Однак місцеві опозиціонери підозрюють, що вони можуть бути залучені до зриву виборів.

Про це повідомив „свободівець" Леонід Бицюра.

"Зараз вони працюють на дільницях – по одному на кожній. Одягнуті в костюми, поводять себе стримано. Приїхали на автомобілях, переважно з київськими номерами", ? зазначив політик.

В той же час він не виключив можливість, що ці люди будуть залучені до зриву виборів.

"Деякі кандидати вклали в округ безпрециденту суму коштів. Пройшли кожне село, хутір, дороги стелили. Звичайно, вони вклали їх не просто так. Зараз вони чекають перших результатів, щоб побачити динаміку.  Якщо побачать, що все складається не на їхню користь, можуть включити свій сценарій. Цей сценарій – визнання виборів недійсними. Для цього потрібно скасувати результати голосування по великій кількості дільниць", ? зазначив Бицюра.

Політик зазначає, що це може бути зроблено після закінчення голосування, тобто під час підрахунку на дільницях, під час транспортування та підрахунку в ОВК. Саме до цих процесів і можуть бути задіяні приїжджі.

Джерело в націоналістичних колах Тернопілля повідомило Gazeta.ua, що приїжджі луганчани, після восьмої години вечора мають централізовано зібратися біля приміщення ОВК, що в райцентрі Збараж. Там вони мусять, в разі потреби, забезпечити силову підтримку, і добитися "потрібного" результату виборів. За даним джерела, серед приїжджих, багато колишніх силовиків.

В той же час в міліції зазначають, що наразі на окрузі спокійно.

"Там приїхали представники однієї політичної сили. Прибули і інші – зі Львова. Всі працюють на дільницях. Жодної інформації про ескалацію чи концентрацію напруги не надходило. Ми це відслудковуємо", ? заявив заступник начальника обласної міліції Василь Облещук.

По 164-ому округу, де працюють приїжджі спостерігачі, балотується в нардепи  банкір-мільйонер Володимир Клименко, родом з Луганщини.

 

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині побоюються зриву виборів луганчанами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі