понеділок, 24 вересня 2012 15:52

Спецтема: Боротьба за "мову"

Колишній "регіонал": Чорноморов вирішив стати героєм — це дешевий піар у сільському клубі

Колишній "регіонал": Чорноморов вирішив стати героєм — це дешевий піар у сільському клубі
Орест Муц каже, що патріоти захищатимуть мову, незалежно від того, до якої фракції належать. Фото: news2000.com.ua

Народний депутат Орест Муц, який нещодавно вийшов з фракції Партії регіонів, вважає, що законопроект про надання офіційного статусу російській мові в Україні є елементом дешевого піару.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ми хочемо, щоб закон про державну мову перероблювали по чотири рази на рік, його треба доручити саме Азарову" - Капранови

"Що я можу думати з цього приводу? Чорноморов вирішив стати героєм, бо йдуть вибори. Державною була українська мова, є і буде. А це все — дешевий піар у сільському клубі", - наголосив політик.

"Орест Муц, який представляє Тернопільщину, подібні ініціативи не підтримував і підтримувати не буде, - додав він. - Якщо представники західного регіону вчинять так само, як я і мій друг Чуднов з Івано-Франківська, цей закон ніколи не пройде. Я його не підтримаю — і це навіть не обговорюється".

Відповідаючи на питання про те, чи підтримають "регіонали" цей проект закону, зважаючи на скандал,я кий викликав заков про регіональні мови, Муц сказав: "Спитайте у голови фракції. Коли я буду головою фракції і ви мене спитаєте, я вам дам відповідь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зареєстрував у Раді проект закону про другу державну мову

За словами депутата, права російськомовних в Україні краще захищені, ніж україномовних громадян.

"Тому тут навіть потреби немає, захищати їх права. Я представляю найукраїнізованіший регіон, де 98,5% українців. Нам на західній україні все рівно — чи російською ви говорите, чи може іншою мовою. Вихована людина, завжди старається порозумітись. Але, коли хочуть зробити так, щоб домінуючою стала російська мова - це не правильно. І ми будемо з цим боротись. Не важливо хто, якщо людина патріот свого краю, вона буде захищати його — звичаї і менталітет. І не важливо, у якій фракції ця людина буде — чи у фракції комуністів, чи Партії регіонів. Це до партійної дисципліни і програми партії ніякого відношення немає і мати не може", - наголосив політик.

Нагадаємо, сьогодні з'явилась інформація про те, що у Верховній раді зареєстровано законопроект, який сам автор називає "кроком до закріплення в українському законодавстві двомовності". Орест Муц не голосував за закон "Про засади державної мовної політики".

Зараз ви читаєте новину «Колишній "регіонал": Чорноморов вирішив стати героєм — це дешевий піар у сільському клубі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі