середа, 19 липня 2023 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На новому "Рамштайні" говорили про снаряди та системи для України

На новому "Рамштайні" говорили про снаряди та системи для України
Закінчилось 14-те засідання у форматі "Рамштайн". Фото: Олексій Резніков

Постачання необхідних зброї та обладнання обговорювали на 14-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Є нові ініціативи, сказав міністр оборони України Олексій Резніков за підсумками засідання, передає "Суспільне".

Міністри оборони Люксембургу та Естонії Франсуа Бауш та Ханно Певкур презентували конкретні кроки для розвитку ІТ-коаліції. Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас ініціював заснування коаліції з розмінування.

Резніков подякував главі Пентагону Ллойду Остіну за "лідерство у безпрецедентній коаліції проти російського зла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 і боєприпаси. Оприлюднили результати 14-го "Рамштайну"

Остін сказав, що Кремль очікував, що "друзі України здадуться або втечуть". Але він прорахувався.

"Сьогодні ми знову взяли на себе зобов'язання пітримувати Україну під час її вирішального контрнаступу та в довгостроковій перспективі, і зараз не час гальмувати. США разом із союзниками та партнерами зрушили гори, аби забезпечити Україну критично важливими системами ППО, боєприпасами тощо", – наголосив він.

На зустрічі говорили про збільшення виробництва боєприпасів як на національному, так і на багатонаціональному рівнях через ініціативу ЄС.

Заслухали співкерівників тренувальної коаліції на F-16 Данії та Нідерландів. Українські пілоти прагнуть якнайшвидше навчитися керувати літаками четвертого покоління.

Швеція та Франція підписали двосторонні угоди з Україною щодо оборонних закупівель, щоб надати досконаліші системи, а також щоб поглибити співпрацю у майбутньому.

На попередньому засіданні у форматі "Рамштайн" партнери обговорили посилення протиповітряної оборони України.

Цього місяця 11 країн-партнерів разом з Україною підписали меморандум про навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Зараз ви читаєте новину «На новому "Рамштайні" говорили про снаряди та системи для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі