субота, 17 березня 2007 16:30

На мітингу у Харкові в "Луценка" кидали яйцями (Фоторепортаж)

Мітинг "Народної самооборони" у Харкові все ж таки відбувся. Після тривалого опору міська влада дозволила Юрію Луценку та його прихильникам поставити сцену та провести заплановану акцію, проте не в центрі міста - на площі Рози Люксембург.

Не дивлячись на широку попередню рекламну кампанію, влада звернулася до районного суду з проханням заборонити акцію. Аргументами секретаря міськради Геннадія Кернеса було те, що організатори акції не домовилися про прибирання площі та не узгодили з дорожніми службами.

– До того ж, у нас є інформація про те, що тут готується другий Майдан. Не треба нам його, – сказав Кернес. – Ми попросили суд заборонити будь-які акції на площі Свободи, і не тільки "Народної самооборони", а й інших бажаючих. А забажали ще КПУ, соціалісти й Партія регіонів.

У п"ятницю, за дві години до наміченого мітингу "Самооборони", представники Партії регіонів разом з комуністами та соціалістами провели альтернативний пікет під назвою "Ні Майдану!" Проходив він у тому самому місці, де ще добу тому не дозволили розташуватися Луценкові.

– Уся справа в тому, що нам також спершу відмовили, - пояснила депутат обласної ради від Партії регіонів Вікторія Лукашова. – Та потім ми поправили заявку й погодилися не встановлювати сцену, а провести простий пікет.

На пікет, за оцінками правоохоронців, прийшло до тисячі людей. Пенсіонери і студенти тримали плакати "Польові командири, Харків – не Майдан!", "Юра, досить юлити! У Харкові майдану не буде", "Людина, змучена Майданом, відпочинь!"

А активісти громадської організації "Слобожанський вибір" принесли на площу чотириметрове опудало. На додаток до опудала принесли сім лотків з яйцями. Люди з блакитними прапорцями в руках брали яйця й кидали в опудало. Та на ляльці розбилося лише одне. Яйця відскакували від пінопластової голови й летіли назад у натовп.

На площу ж Рози Люксембург, не дивлячись на всі перепони, прийшло близько п"ять тисяч людей.

На величезній сцені за дві години мітингу проспівала Марійка Бурмака, виступили нардепи Микола Катеринчук, Тарас Стецьків та журналіст Володимир Ар"єв. Під час виступу Луценка у натовпі стався інцидент. Люди, які прийшли як представники місцевих рад від блоку Наталії Вітренко, вивісили свій плакат: "Польові командири, Харків - не майдан. Руки геть від Слобожанщини". Одному з чоловіків невідомий бризнув у вічі газом. Нападника оточили міліціонери, а постраждалому надали медичну допомогу.

– Коли мені говорять "Тримайся!", я кажу, що я не качаюсь! Термінатори яєць не бояться! – виголосив на мітингу Луценко й пообіцяв, що за тиждень він буде у Дніпропетровську, а потім – у Чернігові й Житомирі.

Закінчився мітинг гімном України, який співала більша половина площі. Після цього по натовпу на руки людей пустили величезний прапор "Народної самооборони". Після мітингу Луценко швидко від"їхав до обласного телебачення. Його вже чекали на прямому ефірі. А Катеринчука харків"яни ще довго не пускали, просячи автографи.

Зараз ви читаєте новину «На мітингу у Харкові в "Луценка" кидали яйцями (Фоторепортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі