четвер, 12 серпня 2010 16:43

На міністра Тимошенко активно збирають компромат?

На міністра Тимошенко активно збирають компромат?
На колишнього міністра економіки Богдана Данилишина активно збирають компромат.

Про це на прес-конференції повідомив колишній нардеп, член Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Сергій Пересунько.

"Проти Данилишина порушили кримінальну справу. Йому інкримінують статтю щодо зловживання владою, у зв'язку із чим завдано матеріальні збитки державі", - наголосив він.

За його словами кримінальну справу було порушено 11 серпня.

Екс - депутат також розповів, що 6 серпня співробітники Генпрокуратури провели обшук у його квартирі.

"Пізно увечері 6 серпня я був вимушений залишити лікувальний заклад, де перебував після операції, у зв"язку з тим, що в моєму помешканні слідчо-оперативна група Генпрокуратури проводила обшук. На моїй квартирі на Оболоні були слідчі і мій син Святослав. Мені показали постанову суду про те, що проводиться обшук свідка Святослава Пересунька за місцем його проживання... Я запитую: чого ви приходили, що ви шукали? Кажуть – ми шукали великі суми грошей і документи, які підтверджують вину Данилишина", - розповів він.

Пересунько також зазначив, що його син працює заступником директора департаменту Міністерства економіки.

" У його віданні перебувають питання надання погоджень міністерствам і відомствам на проведення державних закупівель товарів і послуг. Тому сина затримали для допиту. Обшук проводився, аби виявити хоч якісь документи, які б підтвердили провину екс-міністра Данилишина", - підкреслив політик.

"Через проведення таких дій у сина трапився мікроінсульт і він був госпіталізований", - додав Пересунько

Пересунько заявив, що сам він не зміг зв'язатися із колишнім міністром. Мовляв, швидше за все той перебуває у відпустці.

У свою чергу адвокат Святослава Пересунька Андрій Мурашов зазначив, що затримання і допит його підзахисного представниками ГПУ здійснювалися незаконним способом.

"Його допитували після десятої години вечора і допитували свідка до четвертої ранку. І це робилося з порушенням прав підзахисного на користування послугами адвоката", - зазначив Мурашов.

І додав, що наступного дня після обшуку було направлено заяви в Генрокуратуру та в прокуратуру столиці з вимогою порушити кримінальну справу щодо співробітників Генпрокуратури, які вчинили обшук.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура заявила, що порушила кримінальну справу проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина. У відомстві стверджують, що його особистим підписом скріплювалися дозвільні документи про закупівлю за держрахунок продукції та товарів на величезні суми нібито в порушення чинного законодавства.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На міністра Тимошенко активно збирають компромат?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі