пʼятниця, 21 січня 2011 11:09

На Майдан зженуть артистів, щоб не пустити Тимошенко

На Майдан зженуть артистів, щоб не пустити Тимошенко

22 січня замість мітингу на Майдані киян чекає концерт і ярмарок. Таким чином міська влада вирішила застовпити головну площу країни від мітингувальників.

Рішення про проведення концерту під егідою мерії було ухвалене спонтанно, повідомляє "Газета по-киевски". Режисерів і директорів обдзвонили і поставили перед фактом, хоча зазвичай домовляються мінімум за два тижні. Але багато хто від таких гастролей відмовився. Тим паче, що гроші, як з'ясувалося, виділяються тільки на сцену і звуковий супровід, самим колективам не дадуть ні копійки.

За інформацією газети, на площі гарантовано виступлять муніципальні колективи, яким нікуди діватися. Також до Києва обіцяють привезти артистів зі всіх областей України, що не користуються особливою популярністю: козачий хор з Миколаївської області, інструментальний ансамбль "Рапсодія" з Харківської, Дніпропетровський хор "Червона Калина", "Веселка" з Одеської, "Сонячне коло" з Хмельницької, "Родина" з Волинської, "Струни серця" з Чернівецької та інші.

Оскільки Хрещатик і Майдан Незалежності зайняті, 22 січня, в день Соборності, центрами масових мітингів стануть Софійська площа (очікується присутність представників "Батьківщини" Юлії Тимошенко і партії ВО "Свобода"), а також Контрактова площа (зберуться партія Арсенія Яценюка "Фронт змін", "За Україну!" та УРП "Собор").

Нагадаємо, раніше Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції. Щоправда 20 січня начальник департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк повідомив, що у цей час інформація про кровопролиття, яке нібито готується під час акції 22 січня в Києві, не підтверджується.

На Софіївській площі у 1919 році відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну.

Зараз ви читаєте новину «На Майдан зженуть артистів, щоб не пустити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі