четвер, 20 січня 2011 14:42

"Народна самооборона" закликала захистити державу

"Народна самооборона" закликала захистити державу

"Народна самооборона" закликала всіх громадян, кому небайдужа доля країни, прийти 22 січня на Софійську площу у Києві і долучитись до відзначення Дня Соборності і захистити Україну.

Як повідомила прес-служба організації, саме в цей день нинішній владі, "яка задля свого панування хоче знову нас розділити на Схід і Захід", слід продемонструвати, що "українці насправді — єдиний народ, який не можна ділити за мовою, звичаями чи політичними вподобаннями".

"Тільки об'єднавшись, ми зможемо досягнути нашої мети — побудувати демократичну та заможну країну для всіх громадян, встановити панування закону і справедливості", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції. Щоправда 20 січня начальник департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк повідомив, що у цей час інформація про кровопролиття, яке нібито готується під час акції 22 січня в Києві, не підтверджується.

На Софіївській площі у 1919 році відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Народна самооборона" закликала захистити державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі