понеділок, 13 грудня 2010 18:14

На літак Януковичу виділять 300 мільйонів

На літак Януковичу виділять 300 мільйонів

В держбюджеті на наступник рік на літак для президента Віктора Януковича передбачено 300 мільйонів гривень.

Про це Gazeta.ua розповів один із членів бюджетного комітету від коаліції.

"Мене не вразило те, що фінансування ДУС збільшили на 13% чи інші цифри. Мене вразило те, що на 300 мільйонів збільшено фінансування на новий літак для Януковича", - наголосив він.

Нардеп зазначив, що є "команда зверху" прийняти головний фінансовий документ країни до нового року.

Водночас у БЮТ називають держбюджет-2011 року вражаючим.

"Я такого унікального документу давно не бачив, - сказав "бютівець" Андрій Павловський. - Ми тільки отримали на руку бюджет і і перше, що впало в око, що Генпрокуратура отримає плюс 1 мільярд гривень додаткових грошей. СБУ плюс 16%. А, наприклад, на гуманітарні програми фінансування зменшили. Розписаний бюджет під неіснуючі міністерства. Це порушення Бюджетного кодексу. Виходить, що там в одному бюджеті два бюджети. Один написаний під своїх, інший - під всіх інших".

Водночас інший нардеп від БЮТ Володимир Бондаренко зазначив: "На ДУСю зростання значне. І хоч на Верховну Раду дали щось на 15% менше, але лікування депутатів майже на 40% збільшили. В багатьох міністерствах закладені величезні гроші на підготовку до Євро-2012. Це буде складати до 20 мільярдів по різних міністерствах".

Нагадаємо, відповідно до проекту держбюджету на 2011 рік, найбільш витратним для держскарбниці наступного року стане Державне управління справами, яке обслуговує діяльність президента.

На утримання "ДУСі" передбачено 1,34 млрд грн. Це найбільша сума, яку коли-небудь отримував апарат глави держави. Максимальний бюджет, який до цього виділявся на забезпечення діяльності президента, склав у 2008 році лише 1,24 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «На літак Януковичу виділять 300 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі