неділя, 13 лютого 2022 19:23

На день народження Коломойського в Дніпрі напали на журналістів - поліція розводила руками

На день народження Коломойського в Дніпрі напали на журналістів - поліція розводила руками
Напад стався у неділю. Фотоколаж: "Українська правда"

У Дніпрі невідомі напали на знімальну групу "Українська правда" й журналіста Михайла Ткача зокрема.

Про це сайт повідомив у неділю, 13 лютого.

"Годину тому біля віптерміналу аеропорту Дніпра на нашу знімальну групу напала озброєна охорона. Погрожуючи ножем, в оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефону, щоб видалити відео", - повідомив Ткач.

Близько 15:00 до відеооператора Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі й почали вимагати видалити відео.

Коли Ярослав відмовився, один із чоловіків почав погрожувати ножем і змусив оператора назвати пароль від телефона й видалив усі відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські відхрестилися, що "слуга" Трухін пропонував хабаря

Інший чоловік почав заламувати руки водію видання.

Чоловіки не представилися. За даними ЗМІ, це були представники охорони. Поліція, що перебувала на місці події, була бездіяльною.

13 лютого - день народження в олігарха Ігоря Коломойського. Він перебуває під санкціями США і мешкає в Дніпрі.

На напад на журналістів відреагував мер Дніпра Борис Філатов.

"Сьогодні в Ігоря Валерійовича Коломойського день народження. Дай Боже йому здоров'я. До нього летіли гості. Різними приватними літаками.

Сьогодні в аеропорту, де термінал чи для Ярославського, чи для Бені й злітну смугу чи для держави, чи для Бені, напали на знімальну групу "Української правди". Виродки кидалися з ножами на журналістів.

Я особисто звертаюся до керівників держави дати політичну оцінку цьому інциденту й не намагатися юридично "замилити" цю справу", - заявив він.

Також Філатов повідомив, що в аеропорту встановлена система камер. "І якщо з неї зникне якась інформація, то це свідчитиме про змову поліції зі злочинцями", - написав він.

"Я вже тисячу разів говорив на всіх рівнях, щоб влада навела в Дніпрі ладі прибрала звідси ФПГ та ОЗУ", - заявив мер міста.

Джерела "Цензор.Нет" встановили, що нападники виїхали на автомашинах Lexus AE 1009 PI та Lexus AE 1009 PЕ. Ці машини належать компанії з Дніпра ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНА ГРУПА "ТРАНССТРОЙІНВЕСТ".

Про це повідомив редактор видання Юрій Бутусов у Facebook.

Одним із власників цієї компанії згідно з відкритими базами даних є Олександр Петровський.

"Це той Петровський, якого в деяких медіа називають "Нарік".Він - один із найвпливовіших "авторитетів" Дніпра", якого пов'язують і з найбільшим ринком "Озерка", і з більшістю забудов у місті, і з участю в багатьох розбірках у тіньовому світі", - повідомив Бутусов.

У листопаді президент Володимир Зеленський відгуляв день народження керівника Офіса Андрія Єрмака на державній дачі "Синьогора" біля села Гута в Івано-Франківській області. Використовували державні гелікоптери для доправлення гостей.

Коли керівник ОП святкував, в область прилітав бізнес-партнер Коломойського.

На початку січня Зеленський приїхав на курорт "Буковель" і розмістився в готелі Radisson Blu Resort Bukovel, у якому також зупинився олігарх.

Зараз ви читаєте новину «На день народження Коломойського в Дніпрі напали на журналістів - поліція розводила руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі