вівторок, 29 листопада 2011 14:13

На чорнобильців пустили армію "Беркуту": без сутичок не обійшлося
41

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні, 29 листопада, під Кабінетом міністрів чорнобильці і афганці провели мітинг. У акції протесту взяли участь організації, які представляють інтереси чорнобильців і афганців, представники "Спільної справи" і Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР).

Люди вимагали звільнити членів уряду та повернути їм пільги.

Із самого ранку біля будівлі уряду та навпроти, у Маріїнському парку, знаходилася велика кількість правоохоронців. Так, зокрема,  у Маріїнському парку на поготові стояло близько 30 автобусів із "беркутівцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючі чорнобильці перекрили рух центром Донецька

Невдовзі після початку мітингу на пагорбі навпроти Кабінету міністрів сталася сутичка між мітингувальниками та "Беркутом". Люди намагалися встановити 2 намети, але їм завадили правоохоронці.

"Беркутівці" завалили невеликі дерева, кидали людей на землю та тягли їх. Двох мітингувальників правоохоронці забрали. Одному з учасників мітингу стало погано. Йому викликали "швидку", та від госпіталізації він відмовився.

Згодом у міліції заявили, що вилучення наметів у мітингуючих у вівторок в Маріїнському парку було правомірним.

У свою чергу, "бютівець" Юрій Одарченко розповів, що міліція намагається скласти протокол на двох затриманих під час бійки. Нардеп наголосив, що є дозвіл на проведення мітингу під Кабінетом міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович, кров Конопльова на твоїх руках" - львів'яни мітингують під ОДА

Та невдовзі стало відомо, що на учасників протесту пустили газ. Мітингувальники розповіли, що поруч постійно проїжджає білий мікроавтобус з мигалками. Після цього на мітингу відчувають солодкуватий запах. Людям роздали медичні маски, які вони змочували водою та одягали.

На мітинг чорнобильців крізь натовп людей пробилася Олександра Кужель. Вона закликала людей іти до Українського дому, бо там зібралися більшість представників уряду. На її заклик, частина мітингувальників вийшла на проїжджу частину вулиці Грушевського. У свою чергу, організатори мітингу закликали людей зупинитися і назвали слова Кужель провокацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці продовжують акцію протесту: голодують 29 людей

"Беркутівці" відтіснили мітингувальників до тротуару. Одному з чоловіків машина наїхала на ногу, однак він просто відійшов з дороги.

Представники чорнобильців вимагали зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, та їх до Кабміну так і не запросили.

Відео: Коментарі

Зараз ви читаєте новину «На чорнобильців пустили армію "Беркуту": без сутичок не обійшлося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі