середа, 11 травня 2011 14:12

МЗС заступилося за Могильова

МЗС заступилося за Могильова

Міністерство закордонних справ України засуджує події 9 травня у Львові і зазначає, що вони є наслідком "політичної гри" навколо історичних подій.

Про це на брифінгу сказав прес-секретар відомства Олександр Дікусаров.

"Нажаль, кожен рік, який віддаляє нас від тих доленосних подій, приносить все більше кон'юнктурних моментів в обговорення обпалених вогнем сторінок Другої світової війни. Іноді вшанування пам'яті загиблих, вияв поваги до ветеранів підміняється спробою зіграти в показовий патріотизм, розділити народи на більш і менш гідних нащадків переможців фашизму", - заявив прес-секретар відомства.

При цьому в зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що українські правоохоронні органи зробили все необхідне, щоб кожен міг вшанувати пам'ять "трагічних сторінок минулого".

"Українська влада дала і завжди буде давати рішучу відсіч будь-яким проявам неприйнятних і в цілому невластивих українському суспільству ворожнечі і радикалізму", - йдеться в заяві.

У відомстві також жалкує, що в обох країнах є політики, які "звикли заробляти політичний капітал на провокуванні напруги у двосторонніх відносинах".

"Наш спільний обов'язок зараз - не дозволити їм вийти в центр політичної арени. На жаль, реакція російської сторони на львівські події показує, що інструменти з арсеналу антиукраїнських компаній минулого не були викинуті на смітник історії. Переконані, що Україна і Росія продемонструють усьому світові зразок толерантності і взаємоповаги до таких чутливих питаннях як історична пам'ять і державна ідентичність", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «МЗС заступилося за Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі