четвер, 24 червня 2021 14:48

МЗС відреагувало на ідею запросити Путіна на саміт ЄС

МЗС відреагувало на ідею запросити Путіна на саміт ЄС
Ініціатива відновити саміт з Росією без прогресу з російської сторони буде небезпечним відхиленням від політики санкцій ЄС. Фото: facebook.com/UkraineMFA

Ідея саміту між Євросоюзом і Росією є небезпечним відхиленням від політики санкцій. 2014-го такі саміти заморозили саме на тлі російської агресії проти України.

Київ упевнений у відсутності підстав для відновлення діалогу такого рівня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в Брюсселі. На зустрічі з представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем він доніс стурбованість щодо інформації про плани відновити діалог із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ініціатива відновити саміт з Росією без прогресу з російської сторони може тільки підірвати політику невизнання й ефективність режиму санкцій і, що ще небезпечніше, відбити бажання в Росії імплементувати Мінські угоди", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сприйняв жест Байдена за слабкість і почав погрожувати Заходу - Басараб

Вчора канцлерка Німеччини Анґела Меркель запропонувала запросити на саміт лідерів країн-членів ЄС президента Росії Володимира Путіна. Цю ідею підтримав президент Франції Еммануель Макрон. Зустрітися в такому форматі європейські лідери готові, щоб спробувати покращити відносили з РФ. Зустрічей у такому форматі не було з 2014 року, коли Росія розпочала військову агресію проти України та анексувала Крим. Сьогодні стало відомо, що Меркель виступила за діалог з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «МЗС відреагувало на ідею запросити Путіна на саміт ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі