неділя, 09 лютого 2014 14:37

"Ми маємо мислити не тільки інтересами власної хати, але й геополітично" - Тягнибок

"Ми маємо мислити не тільки інтересами власної хати, але й геополітично" - Тягнибок

Задля ефективної боротьби проти режиму Януковича "Свобода" змушена "наступити на горло власній пісні". Про це під час Народного віче на Майдані Незалежності 9 лютого сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Знову, як і під час минулого віче, просить вшанувати хвилиною мовчання загиблих активістів Євромайдану.

"Майже 80 днів показали, що українці нація є сильною, самодостатньою. Може самоорганізовуватися. Всередині українці стали іншими, перебороли страх. Кілька днів тому на Майдані спілкувався з підприємцем тут, на Майдані. До нього приходили з фіскальних органів за поборами. Він їх послав. Сказав: "Я покличу хлопців з Майдану, ми прийдемо і заберемо те, що ви відняли". Ми змінили нашу свідомість. Влада боїться, тремтить. Її треба дотиснути. Вони навіть в Криму на Антимайдан збирають за гроші. Вони створюють українські фронти проти українців. Весь світ розуміє, що ми здатні змінити не тільки Україну, але цілий світ". - сказав він.

"Режим мав бути знищений. В усіх областях України люди почали повставати проти банди, захищатися. Але режим підпирається Москвою. Кремлівські хазяєва України врятували вже в грудні режим Януковича. І що, житлово-комунальні послуги зменшилися? Зуськи. Москва навіть кредити не виплатила. Саме тому він поїхав у Сочі. Але разом з ним ніхто сидіти не захотів", - підкреслив він.

При цьому зазначив, що в процесі боротьби треба мислити більш стратегічно.

"Ми продовжуємо процес збору документів для подання до Гаагзького трибуналу. Винні будуть обов"язково покарані. Наша боротьба набирає вже других образів. Ми маємо мислити не тільки інтересами власної хати, але й геополітично. Наша боротьба не тільки проти режиму Януковича, але й проти тих, хто його підпирає. Це правильна боротьба проти імперських режимів Путіна та їх васалів. Сьогодні західний світ є нашим союзником в боротьбі за свободу. Ми маємо розуміти, що буде завтра. Ніхто з Вас не сумнівається, що ми поборемо режим Януковича. Але нам буде потрібна підтримка заходу, МВФ. Адже скарбничка України порожня. Бо гроші вони повивозили на захід, в офшорні зони. Їх треба повернути на Батьківщину", - сказав Олег Тягнибок.

При цьому зазначив, що в процесі боротьби його політична сила змушена дещо відступити від своїх програмних засад.

"Вони збільшують "Беркут", структури. Але ніхто туди не хоче йти служити. Тому набирають наркоманів, безхатченків, щоб ходили і руйнували тут все. Боротьба має тривати, ми повинні довести її до перемоги. Народ має відчути народовладдя і демократію, має не тільки вибирати, але й відкликати владу. Мають обиратися і відкликатися судді, міліціонери, землевпорядники. "Свобода" наступає на горло власній пісні і буде прагнути повернутися до Конституції 2004 року. Але далі буде шлях на перезавантаження, обрання іншого президента, іншої влади. Ми повинні мати іншу державу для сильних, патріотичних і вільних людей. Слава Україні!"

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо мислити не тільки інтересами власної хати, але й геополітично" - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі