пʼятниця, 01 лютого 2008 11:30

Москаль: Від СБУ залишилися тільки вивіска і антена

Геннадій Москаль, автор законодавчої ініціативи зы створення Антикорупційного бюро при МВС України, критикує контрпропозицію створити подібну структуру при СБУ. "Вибачте мены, але від СБУ залишилися тільки вивіска і антена. Говорити, що вони здатні створити щось подібне, може тільки той, хто зовсім не розбирається в наших спецслужбах, – заявив Геннадій Москаль в інтерв"ю интернет-изданию "Версии".

–  Нещодавно ми на засіданні комітету запитали пана Наливайченка, чим було викликано змыщення з посади начальника Головного управління з боротьби з корупцією і оргзлочинністю СБУ Підболячного і призначення на його місце товариша з Закарпаття. Той відповів, що після зміни керівника різко зросли показники. Тоді я попросив Департамент з питань виконання покарань дати довідку про злочинців, які потрапили в тюрму зі слідчих ізоляторів СБУ. Мабуть, в"язниці мають бути забиті контрабандистами, членами ОЗГ, міністрами, депутатами тощо. Але нічого подібного! То про які показники йдеться? Індус кордон перейшов?"

Геннадій Москаль упевнений, що СБУ  себе зжила, як і УБОЗ.   Політик вважає. що в АКБ можна узяти не більше 2% від їх особового складу, зокрема з Головного управління "К": "Інших треба набирати з числа офіцерів, які були звільнені як "незручні", оскільки вони не просто говорили "єсть", а мали свою думку і позицію".

Геннадій Москаль пропонує, щоб співробітники Антикорупційного Бюро отримали статус держслужбовців: "Їм навіть зброї не треба. Стрілянини не треба — потрібна ясна голова, чисті руки і хороший комп"ютер. А працювати належить у Верховній Раді, Кабміні, Секретаріаті Президента, тобто з держслужбовцями першої і другої категорій. Адже всі знають, що гроші збирають у регіонах і везуть до Києва. Тут вони акумулюються у вищих ешелонах влади, які готують постанови Кабміну, дають розпорядження, видають ліцензії, вирішують кадрові питання і т. д".

Зараз ви читаєте новину «Москаль: Від СБУ залишилися тільки вивіска і антена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі