середа, 16 травня 2007 11:49

Мороз доручив перевірити, куди СБУ витрачає бюджетні гроші

Верховна Рада доручила Рахунковій палаті перевірити використання Службою безпеки України коштів, виділених з Держбюджету.

За таку ініціативу спікера Олександра Мороза проголосувало 246 депутатів.

При цьому Мороз обурився тим, що СБУ, на його думку, вчиняє незаконні дії з прослуховування і стеження за громадянами і водночас не приходить звітувати до Верховної Ради.

"Коли прослуховування телефонів, то тут вони на перших порах ідуть і прокуратура ніяк не може вияснити, як це все робилося стосовно конкретних людей. Коли біля ЦВК сидять співробітники СБУ з комп"ютерами і стежать за кожним членом ЦВК – коли прийшов, куди прийшов, з ким зустрічався – і зразу скидається інформація, то виникає питання: це жандармерія чи служба безпеки? І куди йдуть державні гроші, які виділяються з бюджету і податків, які платять люди?", - сказав він.

"Я гадаю, що було б правильно, якби ми доручили нашій Рахунковій палаті при Верховній Раді перевірити використання бюджетних коштів СБУ", - додав Мороз.

Крім того, він зазначив, що має намір звернутися з листом до президента Віктора Ющенка "з наполяганням, щоб він вносив кандидатуру (на посаду голови СБУ), яка пройде через сесійний зал".

"Відповідно до закону виконуючий обов"язки в якій-небудь службі може виконувати їх протягом 2-х місяців, не більше. У нас є порядок призначення керівника Служби безпеки Верховною Радою за пропозицією президента", - сказав Мороз, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Мороз доручив перевірити, куди СБУ витрачає бюджетні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі