вівторок, 12 листопада 2013 11:37

Молдова обійшла Україну в рейтингу свободи журналістики

Молдова обійшла Україну в рейтингу свободи журналістики
Фото: ukr.obozrevatel.com

Україна посіла четверте місце в рейтингу свободи ЗМІ в країнах Східного партнерства.

Про це в ході прес-конференції повідомила координатор проекту МГО "Інтерньюз-Україна" Наталія Сад.

"Україна займає, як і під час першого пілотного дослідження, четверте місце", - повідомила Сад.

Лідером індексу свободи ЗМІ стала Молдова, на другому місці - Грузія. Вірменія опинилася на третій сходинці, а Україна - на четвертій, п'яте і шосте місце дісталися Азербайджану та Білорусі відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк піариться на екс-дружині Власенка - Чечетов

Як зазначили організатори дослідження, мета цього рейтингу - захист прав журналістів, обмін досвідом між країнами Східної Європи та інформування ЄС про стан свободи ЗМІ в регіоні.

Організатори дослідження представили три головних події, які позитивно вплинули на свободу ЗМІ в Україні і три головних події, які негативним чином вплинули на свободу медіа.

Серед позитивних подій - судове рішення у справі журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя, створення громадського радіо, підписання Президентом України закону про забезпечення прозорості на медіавласності та відкликання законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про доступ до публічної інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадуючи Юлю в Донецьку, Азаров стукав кулаком

Негативно, на думку експертів, на медіа вплинули наступні фактори: кібератаки на поштові скриньки журналістів та медіа-експертів, створення клонів популярних незалежних видань і окремі випадки тиску і нападів на журналістів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Молдова обійшла Україну в рейтингу свободи журналістики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі