четвер, 09 квітня 2009 14:31

Молдова не просила Україну затримувати її маніфестантів

Молдова не просила Україну затримувати її маніфестантів
Правоохоронні органи Молдови не зверталися до Міністерства внутрішніх справ України щодо затримання громадян, причетних до масових безладів у Кишиневі 6 і 7 квітня. Про це міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив сьогодні в Сімферополі, відповідаючи на запитання журналістів.

"На сьогоднішній ранок жодного подання від органів МВС Молдови щодо затримання кого-небудь з громадян нам не поступало", - сказав Луценко.

Утой же час він повідомив, що, за попередньою інформацією, представники Посольства Румунії в Молдові планують приїхати до Одеси для того, щоб через неї потрапити на територію своєї держави.

Міністр припустив, що дипломати поїдуть на батьківщину через українську територію "у зв"язку з тим, наскільки я розумію, що кордон з Румунією в Молдові закритий".

Після парламентських виборів 5 квітня в Кишиневі почалися масові акції протесту, які продовжувалися 6 і 7 квітня. Маніфестанти не визнавали результатів виборів, згідно яким Комуністична партія, очолювана президентом Володимиром Вороніним, отримала 50% голосів.

Мітингуючі, крім відміни результатів виборів, вимагали приєднання Молдови до Румунії. Поліція затримала близько 200 учасників масових безладів у Кишиневі.

8 квітня президент Молдови Володимир Воронін заявив про введення візового режиму з Румунією. Він вважає, що Румунія причетна до масових акцій протесту, що відбулися в країні після парламентських виборів.

Також Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови оголосило персонами нон-грата двох працівників Посольства Румунії.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ Румунії категорично відкинуло звинувачення офіційного Кишинева у втручанні Румунії у внутрішні справи Молдови.

За матеріалами: УНІАН, ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Молдова не просила Україну затримувати її маніфестантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі