субота, 25 грудня 2010 11:27

Могильов: Тортури будуть розцінюватися як найтяжчі діяння міліції

Могильов: Тортури будуть розцінюватися як найтяжчі діяння міліції

У реформуванні системи органів внутрішніх справ України пріоритетом має стати дотримання прав і свобод потерпілих і підозрюваних.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

"У центр ми ставимо права і свободи людини, як потерпілого, так і підозрюваного. Найменше порушення прав людини не виправдовує розкриття злочину", - сказав він у суботу, виступаючи на розширеному засіданні колегії МВС.

Міністр наголосив на необхідності максимального порушення кримінальних справ за заявами громадян та адекватного реагування на звернення.

"Думка населення - це переважний чинник оцінки роботи міліції", - запевнив міністр.

Коментуючи наміри прокуратури спільно з уповноваженим Верховної Ради з прав людини проводити перевірки, зокрема, в міліції для недопущення катувань в правоохоронних органах, Могильов сказав: "Ми - за будь-який контроль діяльності міліції, як з боку ЗМІ, так і прокуратури і омбудсмена".

Глава МВС запевнив, що будь-яке порушення прав людини, а тортури - тим більше, будуть розцінюватися як  найтяжчі діяння співробітників міліції.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Могильов: Тортури будуть розцінюватися як найтяжчі діяння міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі