середа, 17 травня 2006 13:54

Mittal Steel хоче купити ще один Криворізький комбінат

Компанія Mittal Steel 16 травня направила на ім"я Президента Віктора Ющенка та в.о. прем"єр-міністра Єханурова свої пропозиції по створенню спільного підприємства (СП) для добудування Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГОКОРу).

У пропозиції Mittal Steel говориться, що компанія готова організувати співробітництво урядів Румунії та Словаччини в проекті створення нового СП й інвестувати $800 млн для того, щоб запустити КГОКОР на повну потужність - 10,5 млн тонн окатишів у рік.

- Щоб увести в експлуатацію першу чергу КГОКОР, а по виробництву 7 млн тонн окатишів, потрібно один рік, - сказав член правління й голова адміністрації по кадрам та зв"язкам з громадськістю "Міттал Стил Кривій Ріг" Франк Паннір.

Він також підкреслив, що в Mittal Steel є перевага перед іншими потенційними інвесторами, оскільки у відвалах Новокриворізького Гока, що зараз є гірничо-збагачувальним комплексом ВАТ "Міттал Стіл Кривій Ріг" зосереджена досить велика кількість окислених руд для переробки на КГОКОРі. Також великі запаси таких руд є і в кар"єрі N3 ВАТ "МСКР".

Mittal Steel наполягає на тому, що саме компанія Лакшмі Міталла повинна керувати добудуванням КГОКОРа, а також здійснювати подальше операційне керування підприємством. Про розмір частки Mittal Steel у проекті можна буде говорити тільки за підсумками переговорів з урядом, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Mittal Steel хоче купити ще один Криворізький комбінат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі